Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2019. 08:23 >> 09:28
5

PENDAROVSKI

Skoplje i Beograd imaju iste ciljeve i brige

Srbija i Sjeverna Makedonija su susjedne zemlje koje nemaju otvorena pitanja, a dijele zajedničku istoriju i zajednički im je cilj članstvo u EU, rekao je predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski uoči dolaska u posjetu Srbiji.

"Nemamo otvorena pitanja među sobom, a imamo zajedničke ciljeve i brige, da gradimo društvo u kojem će naši građani imati dobar kvalitet života, u kojem se mladi ljudi neće iseljavati i dobijaće šansu da uspiju kod kuće", kazao je Pendarovski za današnje izdanje lista Politika.

Pendarovski je ukazao da veze između dvije zemlje ne grade samo institucije već i poslovi, kao i mnogobrojne porodične spone između građana dvije zemlje.

On je rekao da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučućem očekuje pozitivne razgovore o mnogim temama od zajedničkog interesa za obje zemlje, a prije svega o političkim, bezbjednosnim i ekonomskim pitanjima.

Iako će Sjeverna Makedonija uskoro postati članica NATO a Srbija ima neutralnu politiku, dvije zemlje imaju odličnu odbrambenu i bezbjednosnu saradnju, rekao je Pendarovski i dodao da očekuje da će se tako nastaviti i ubuduće.

Kao susjedi Srbija i Makedonija dijele zajedničku brigu o bezbjednosnom okruženju i imaju mnoge programe za razmjenu i obuku, a takođe obzirom da im je strateški cilj članstvo u EU saradnja u odbrani i bezbjednosti će se nastaviti i u okvoru evropske inicijative, rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније