Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ rts.rs/Beta ]

21. 11. 2019. 21:13   >>  21:46 17

VUČIĆ O AFERI

"Ne mijenjamo politiku prema Rusiji"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da snimak, na kom se vidi kako ruski obavještajac daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, nije sačinila srpska agencija, ali je VBA upoznata sa tim.

Snimak je, kaže, sačinjen 24. decembra 2018. godine i na njemu se vidi susret ruskog potpukovnika Georgija Klebana sa penzionisanim potpukovnikom Vojske Srbije, čiji su inicijali Z. K.

Z. K. je, prema Vučićevim riječima, bio objekat nadzora srpskih službi bezbjednosti još od 2012. godine zbog kontakata sa hrvatskom kontraobavještajnom službom.

Vučić kaže da se susret Klebana i Z. K. odigrao u Zemunu oko 18 časova.

Pripadnici srpskih službi vršili su opservaciju Z. K. ali susret sa Klebanom nijesu oni zabilježili zbog velike udaljenosti, kaže Vučić.

Dodao je da ruski potpukovnik Kleban, koji je u Srbiji bio na funkciji pomoćnika izaslanika odbrane, više nije u toj zemlji.

"Republika Srbija je u više navrata fotodokumentovala, audio i video-dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije. Samo sa Klebanom 10 kontakata dokumentovano, imamo i foto, audio i video-dokumentaciju da je davao novac. Imamo dokumentovane i druge pripadnike ruskih službi bezbjednosti", rekao je Vučić.

"Bocan-Harčenka sam samo pitao zašto?"

"Politiku prema Rusiji nećemo da mijenjamo, doživljavamo je kao bratsku zemlju", rekao je Vučić i dodao da je ruskog ambasadora Bocan-Harčenka povodom afere upitao samo "zašto".

Prema njegovim riječima, već godinama je Srbija suočena sa izuzetno ofanzivnim djelovanjem različitih obavještajnih službi. U jednoj grupi su, kaže, najrazvijenije zemlje a u drugoj zemlje regiona.

Srbija je, kaže, ojačala mjere svoje kontraobavještajne zaštite i sada koristi znatno sofisiticiranije mjere.

"Naše mjere su pojačane i želim da posebno pohvalim BIA i VBA koje su u sadejstvu uspjevale da osujete najznačajnija ofanzivna djelovanja različitih agencija", napomenuo je predsjednik Srbije.

"Mladići sa snimka nijesu ubice Ivanovića, već studenti"

Predsjednik Srbije izjavio je večeras da mladići sa snimka iz Kosovske Mitrovice koje kosovska policija dovodi u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, nijesu "ubice" već studenti Ivan Dimitrijević i Miloš Radosavljević iz Prokuplja.

Navodeći da su mladići uslikani u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice jutra kada je Ivanović ubijen jer su išli na fakultet, Vučić je kazao da su oni "ispitani od srpskih državnih organa".

"Da se u Prištini ne bi mučili da traže teroriste i ubice, nije riječ ni o kakvim ubicama već o studentima Ivanu Dimitrijevću i Milošu Radosavljeviću iz Prokuplja sa prebivalištem u Kuršumliji. Ovo govori sa koliko neozbiljnosti se svemu tome pristupa", kazao je Vučić novinarima.

Dodao je da su "opet Srbi lažno prijavljivali Srbe da su ubice".

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније