Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B.

21. 11. 2019. 19:16 >> 19:15

PROTEST U SARAJEVU

Užasnuti i šokirani navodima o zlostavljanju djece

Nekoliko stotina osoba okupilo se ispred Vlade Federacije BiH u Sarajevu, u znak protesta nakon objavljivanja fotografija na kojim su, kako se tvrdi, djeca u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić vezana za namještaj i radijatore.

Iz međunarodne organizacije za zaštitu prava djece Save the Children poručili da je riječ o najtežem kršenju svih konvencija.

Građani koji su protestovali ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu kazali su da su šokirani i revoltirani onim što su vidjeli i čuli o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

“Potresena sam do bola. Na ovo, onako mrtvo hladno, kao juče što su djelovali naši političari mogu djelovati samo neljudi. Panika me hvata, ne znam šta da vam kažem, ja bi ih podavila. Stid me reći da sam Bosanka, kunem vam se bogom”, poručila je učesnica protesta.

Autentičnost objavljenih fotografija zvanično nije potvrđena, ali je Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH zadužio radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve iznesene navode.

Istovremeno, javnosti se obratio i direktor Zavoda, Redžep Salić, koji je kazao da je riječ o neistinama, ali da će sprovesti istragu.

“Odgovorno tvrdim da će ti ljudi biti sankcionisani i da će prvo uprava i rukovodstvo podnijeti kompletnu istragu povodom ovog dešavanja, ali odgovorno tvrdim da to nikada nije urađeno. Ovo je atak na žene koje rade s ovom djecom”, poručio je Redzep Salić, direktor Zavoda.

Reagovala je i međunarodna organizacija za zaštitu prava djece Save the Children, koja je u saopštenju za javnost navela da su užasnuti i šokirani navodima o zlostavljanju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i poručili da je riječ o najtežem kršenju svih konvencija.

Među 342 štićenika Zavoda su djeca od tri godine, ali i odrasli do 25 godina.

Tamara Ivanković, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније