Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

16. 11. 2019. 20:50   >>  20:50 5

1 OD 5 MILIONA

U Beogradu završen 50. protest

Nema povlačenja, nema ni korak nazad, poručeno je večeras na 50. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu gdje je ispred Palate pravde skup završen telefonskim obraćanjem uzbunjivača iz valjevske fabrike "Krušik" Aleksandra Obradovića, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Obradović je u tom obraćanju okupljenima poručio da, ako je on mogao da se oslobodi straha, to mogu svi.

"Ako sam ja to mogao vjerujte mi to može svako od vas", rekao je Obradović i dodao da "nema povlačenja nema ni korak nazad".

On je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželio brz oporavak i poručio mu da, kada bude htio da čuje činjenice, da dođe do Valjeva i da će mu objasniti sve što nije razumio.

"Mnogo je Krušika u Srbiji i mnogo preduzeća koja posluju po sličnoj matrici. Mnogo je alavih kabadahija u preduzećima i lokalnim zajednicama koje se bogate na račun svih građana", rekao je Obradović.

Prije Palate pravde, učesnici protesta su se zaustavili i ispred zgrade Predsjedništva i Vlade Srbije.

Ispred nje, okupljeni su zatražili ostavku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a okupljeni su uzvikivali "Idi, liječi se".

Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković, kazao je da su ga na protestima mjesecima pozivali da podnese ostavku i da "ide da se liječi", a da on to nije, kako je Marković rekao, slušao.

On je kazao da se Vučić ponaša kao "velika gromada, a da je u stvari kukavica i slabić", kao i da nije "sposoban da vodi zemlju".

Učesnici su još jednom ispred Vlade Srbije pružili podršku pjevaču Đordju Balaševiću, koji se trenutno nalazi u bolnici, i tom prilikom pustili njegovu pesmu "Samo da rata ne bude".

Okupljeni su na kraju skupa poručili da će nastaviti da "oslobađaju institucije u Srbiji" i da zato idu u bojkot.

Prije toga, na Platou ispred Filozofskog fakulteta, jedan od organizatora protesta Srdjan Marković rekao je da u Srbiji postoje hrabri ljudi, a da je jedan od najhrabrijih Aleksandar Oradović koji je istupio javno i kazao "car je go" i "nešto je trulo u Srbiji".

"Hvala ti Aleksandre u ime svih nas", rekao je Marković.

Marković je rekao da su više od jedanaest meseci na ulicama, da se bore za Srbiju, protiv nasilja i laži, za istinu i promjenu sistema.

Protestna šetnja kretala se od Platoa, preko Trga Republike, Terazija, Ulicom Kralja Milana, Kneza Miloša, Nemanjinom i na kraju Savskom ulicom do Palate pravde.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније