Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

15. 11. 2019. 19:50   >>  19:56 2

NAKON GODINU

Na pomolu deblokada rada parlamenta BiH

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je, posijle godinu blokade rada Predstavničkog doma parlamentarne skupštine BiH, dostavio kolegijumu ovog doma parlamenta BiH predlog svojih članova u stalne skupštinske komisije.

Bez formiranja šest stalnih parlamentarnih komisija - Ustavnopravne komisije, Komisije za spoljne poslove, Komisije za spoljnu trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ravnopravnost spolova, nije moguć rad parlamenta BiH.

Ova odluka SNSD-a uslijedila je poslije inicijative SDS i PDP, koji su sa pojedinim strankama iz Federacije BiH dogovorili formiranje komisija, bez predstavnika SNSD-a, kako bi se deblokirao rad Predstavničkog doma BiH.

SNSD je mjesecima obijao da učestvuje u radu komisija zato što nije formiran novi Savjet ministara BiH, u kome bi bili predstavnici ove stranke.

Još nije poznato da li je SNSD pristao i na formiranje parlamentarnih komisija u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, s obzirom na to da nijedan zakon u nadležnosti državnih institucija ne može stupiti na snagu ukoliko ga ne usvoje oba doma Parlamentarne skupštine BiH, objavio je sarajevski portal Klix.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније