Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Anadolija [ Objavio. O.Z. ]

11. 11. 2019. 13:33 >> 13:32
24

"PRLJAVA KAMPANJA"

Priština negira da je Gana povukla priznanje

Vijest o navodnom povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova od strane Gane je lažna, navode iz Ministarstva vanjskih poslova Kosova.

Jetlir Ziberaj, šef kabineta vršioca dužnosti ministra vanjskih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, izjavio je za Anadoliju da je lažna vijest da je Gana povukla priznanje Kosova te ocijenio da se radi o prljavoj kampanji Ivice Dačića, ministra vanjskih poslova Srbije.

"To je još jedna lažna vijest u nizu. Svaka članica Ujedinjenih nacija podržava dijalog između Kosova i Srbije. Većina država članica UN-a glasala je 2010. godine za rezoluciju Generalne skupštine UN-a kojom se započeo dijalog između Kosova i Srbije. To je stalna propaganda i prljava kampanja Ivice Dačića da je beskorisno gubiti vrijeme s njim”, naveo je Ziberaj.

On je podsjetio da Gana ima ovlašćenog ambasadora na Kosovu i počasnog konzula na Kosovu, koji ih zastupa, te da su se nedavno u Njujorku sastali ministar Pacoli i ministar vanjskih poslova Gane u UN-u.

Ranije danas Ministarstvo vanjskih poslova Srbije saopštilo je da je Gana povukla priznanje Kosova i time je postala 16. država članica Ujedinjenih nacija koja je to učinila. Gana je Kosovo priznala 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније