Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

07. 11. 2019. 12:12 >> 12:11

HAN PORUČIO

Odgađanje pregovora sa Skopljem i Tiranom šteta za EU

Odgađanje početka pregovora Evropske unije (EU) sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom ogromna je šteta za kredibilitet Unije, ocijenio je odlazeći evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku, Johanes Han.

Han se danas posljednji put obratio pred Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta u svojstvu komesara za proširenje i susjedsku politiku EU.

On smatra da EU ne može sebi da dozvoli da se najprije bavi unutrašnjim reformama, a tek onda procesima u regionu Zapadnog Balkana, jer je, kako je rekao, u tom slučaju preveliki rizik od nazadovanja tih zemalja u reformama.

"Kredibilitet je pretrpio ogromno štetu. EU u svijetu govori o uspjesima multilateralizma, i mi smo vodeća sila u tome, ali ovdje nijesmo uspjeli da usvojimo odluku. Naš kredibilitet je oštećen", poručio je Han, prenosi Tanjug.

On je podsjetio da je kredibilitet EU jedna od njenih najvećih prednosti, i da su upravo te zemlje članice dale garancije da će pregovori početi kada se ispune kriterijumi.

"Mi nijesmo isporučili naša obećanja, i nadam se da će odluka biti revidirana. Velika većina zemalja godinama radi na otvaranju pregovora", naglasio je Han.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније