Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

06. 11. 2019. 11:14   >>  11:29

ZEKA SAOPŠTIO

Specijalni sud će pozvati i Kurtija

Milaim Zeka, predsjednik Evroatlantske partije, tvrdi da bi i Aljbin Kurti, mogao da dobije poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK.

Zeka kaže da bi taj sud u Hagu mogao da podigne do 200 optužnica protiv bivših pripadnika tzv. OVK. Prema njegovim riječima predstavnici svih stranaka će dobiti pozive za saslušanje.

"Biće pozvani članovi Demokratske partije Kosova, a zatim i Pokreta Samoopredjeljenje", kaže Zeka.

Upitan na koga misli kada pominje Samoopredjeljenje, Zeka je rekao da je Aljbin Kurti takođe bio dio tzv. OVK.

"Čak je i Albin Kurti bio zadužen za kancelariju OVK", rekao je Zeka za RTV Dukagjini.

Zeka je, međutim odbio da, kako je rekao, licitira sa imenima drugih iz tog pokreta koji će takođe dobiti pozive za saslušanje.

Govoreći o namjeri nekih da se u Hagu brane ćutanjem, Zeka je rekao: "Odbrana ćutanjem je najveća greška koju čine oni koji treba da brane borbu OVK, jer tamo niko ne ide da brani vojsku, već da štiti sebe", kazao je Zeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније