Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 02. 2013. 19:38 >> 19:35
3

PORUKA

Jahjaga:Ovo je i nezavisnost kosovskih Srba

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga poručila je danas Srbima sa Kosova da je nezavisnost Kosova i njihova nezavisnost i pozvala ih je da pruže ruku saradnje i da izgrade sadašnjost zarad budućnosti.

"Nezavisnost Kosova je vaša nezavisnost. Budućnost se gradi zajedno sa svim drugim građanima Kosova. Ovo je i vaša domovina na koju ćete biti ponosni. Dajte da pružimo ruku saradnje, da izgradimo sadašnjost u miru radi budućnosti", rekla je predsjednica Jahjaga na srpskom jeziku tokom svečane sjednice Skupštine Kosova.

Sjednici su pored najviših zvaničnika Kosova prisustvovali i predsjednik Albanije Bujar Nišani, predsjednica albanskog parlamenta Jozefina Topali, predstavnici političkih partija Albanaca iz Albanije, sa juga Srbije i iz Makedonije.

 

 

"Tokom ovih pet godina državnosti, Republika Kosovo je uspostavila demokratske i funkcionalne institucije, sveobuhvatne institucije, sa stalnim angažovanjem za blagostanje građana zemlje i za njihovu budućnost. Konsolidacija države je srž našeg rada i Kosovo je već postalo nerazdvojni dio međunarodnih zbivanja", rekla je Jahjaga.

  Prema njenim riječima, "procesi na Kosovu su nepovratni", realnost Kosova kao države je "poznata i nepobitna", a zakonitost njegove nezavisnosti je "zapečaćena odlukom Međunarodnog suda pravde i nastavljanjem priznanja njegove samostalnosti od gotovo polovine svijeta".

  Jahjaha je ocijenila da je Kosovo dokazalo da je faktor mira i stabilnosti.

  "Dokazali smo da smo promoter dobrosusjedstva i promoteri demokratskih
vrijednosti. Država koja poštuje suverenost drugih i koja traži zasluženo mjesto u evropskoj zajednici, među slobodnim i ravnopravnim narodima. Naš put u pravcu evropske porodice, svih nas malih država zapadnog Balkana će biti lakši i bezbjedniji samo ako budemo pomagali jedni druge", rekla je Jahjaga.

  U vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, Jahjaga je rekla da se predstavnici Kosova ne plaše dijaloga i da su u njega ušli dobrovoljno da bi se brzo okončalo jedno teško poglavlje teških odnosa sa Srbijom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније