Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 11. 2019. 21:45   >>  21:50 2

PRVI CRNOGORAC

Kosovo: Radulović predsjedava Vijećem za zajednice

Predstavnik crnogorske zajednice Lazar Radulović izabran je za predsjedavajućeg Vijeća za zajednice pri kancelariji predsjednika Kosova.

Kako navodi RTK Live, to je prvi put od kada je Vijeće osnovano 2008, da na njegovo čelo dođe Crnogorac.  

Radulović je u izjavi za RTK2 najavio da će raditi više za dobrobit svoje zajednice i zalagati se da Crnogorci na Kosovu budu ustavna kategorrija, ali i da će, naravno, raditi u interesu svih nevećinskih zajednica.

"Kao član crnogorske zajednice i na čelu jedne institucije koja djeluje pod pokroviteljstvom predsjednika Kosova, imam obavezu da učinim nešto više za svoju zajednicu, ali je moj zadatak da se borim i pokušam da dovedem u bolji položaj sve manjinske zajednice. Koristiću svaku priliku da na sastancima sa predsjedikom Kosova i predstavnicima stranih ambasada istaknem položaj crnogorske zajednice danas i onaj kakav je bio nekada, prije ratnih dešavanja", rekao je Radulović.  

Radulović je istakao da je učinjen propust time što Crnogorci danas nijesu u Ustavu Kosova i da će se zalagati, koliko god je to u njegovoj moći, da i Crnogorci dobiju  sva prava koja imaju  druge nevećinske zajednice na Kosovu.  

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније