Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 10. 2019. 18:48   >>  18:46 17

BARS 2019

Vazduhoplovna vježba pilota Srbije i Rusije

Srpski i ruski vojni piloti počeli su zajedničku vježbu "Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije 2019", u okviru koje će do 2. novembra u Rusiji uvježbavati letjenje i borbena dejstva na avionima Mig-29 i helikopterima Mi-8, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Kako se navodi, mješovite posade izvodiće vježbu na temu borbenih dejstava u toku izvršenja zadataka sprječavanja eskalacije oružanog sukoba na državnoj granici i sprovođenje akcije traganja i spasavanja.

Nakon formiranja rusko-srpskih mješovitih posada, slijede aktivnosti čiji je cilj unaprijeđenje sposobnosti komandanata za rukovođenje jedinicama koje čine mješovite posade, u toku pripreme i vođenja borbenih dejstava.

Grupu pilota Vojske Srbije, koju predvodi komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, na aerodromu "Privolžskij" dočekao je načelnik 185. Centra za pripremu i borbenu primjenu jedinica vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pukovnik Aleksej Vladimirovič Rotko.

Prije letačkih aktivnosti obavljene su prethodne pripreme sa posadama vazduhoplova, upoznavanje i provjere vazduhoplovne tehnike, a razrađene su i taktičke situacije na vježbi.

"Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije 2019" je peta po redu vježba na kojoj ruski i srpski piloti razmijenjuju iskustva i znanja u oblasti borbene upotrebe vazduhoplova koje se nalaze u naoružanju obje vojske.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније