Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

27. 10. 2019. 23:05 >> 23:04
4

KURTI SMATRA

"Mali Šengen" pokušaj stvaranja četvrte Jugoslavije

Kandidat pokreta Samoopredjeljenje za premijera Kosova Albin Kurti, izjavio je sinoć da se ne smije dozvoliti "četvrta Jugoslavija", komentarišući inicijativu o takozvanom "Malom Šengenu".

Ideju "Malog Šengena" nedavno su predstavili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev.

"Srbija je posvećena stvaranju nove platforme za Veliku Srbiju. Srbiji je potrebna platforma za širenje i ne smijemo dozvoliti četvrtu Jugoslaviju, to je cilj Srbije", rekao je Kurti za ABC news.

Kurti je pozvao i predsjednika Kosova Hašima Tačija da podnese ostavku na tu funkciju, prenijelo je Kosovo online.

"Bilo bi dobro da se Tači povuče, jer se narod odlučio za promjene", rekao je Kurti.

Ministar za evropska pitanja i međunarodne odnose Albanije Gent Cakaj izjavio je u srijedu da će se Albanija povući iz inicijative za stvaranje "mini Šengena" ako njoj ne pristupi Kosovo.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније