Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

18. 10. 2019. 20:15 >> 20:17
1

SAZVAO PREDSJEDNIK

Sastanak vrha države o budućnosti S. Makedonije

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, zakazao je za nedelju sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji. On je sazvao sastanak nakon neusvajanja odluke evropskih lidera o dodjeli datuma za pregovore s tom zemljom, prenijela je MIA.

Kako je saopšteno iz kabineta makedonskog predsjednika, pozvani su premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev, predsjednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, predsjednik vladajuće albanske stranke DUI Ali Ahmeti i predsjednici opozicionih albanskih stranaka Alijansa za Albance, Alternativa i Pokreta Besa, Zijadin Sela, Afrim Gaši i Bilal Kasami.

Prethodno je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, nakon nedobijanja datuma za pregovore sa EU, pozvao na sastanak državnog vrha i poručio da će prisustvovati na sastanku koji je najavio predsednik Stevo Pendarovski.

"Vreme je za mudre, logične i čvrste odluke. Pozivam na susret državnog vrha na kome će se razgovarati o svemu ovome, a prije svega zbog budućnosti Makedonije", izjavio je Mickoski.

Lider opozicione albanske stranke u Sjevernoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadin Sela pozvao je premijera Zaeva da da ostavku i raspiše prijevremene izbore.

On smatra da premijer i vlada treba da preuzmu odgovornost zbog neuspjeha zemlje da dobije datum za početak pregovora sa EU.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније