Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RSE [ Objavio: O.Z ]

16. 10. 2019. 15:04   >>  15:21 6

SJEVER KOSOVA

Uhapšeni u vezi sa Radoičićem i ubistvom Ivanovića

Dvije osobe, od kojih je danas jedna uhapšena u policijskoj akciji na sjeveru Kosova, a za drugom se traga, kosovsko tužilaštvo sumnjiči da nijesu adekvatno obavili posao ili su čak i sakrili dokaze, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, već i u ostalim nerasvijetljenim slučajevima.

To je na konferenciji za novinare u Prištini danas saopštio specijalni tužilac Sulj Hodža, rekavši da za te dvije osobe, za koje je 14. oktobra proširena istraga, kosovsko tužilaštvo ima dokaze, kako je naveo tužilac, da su radili i djelovali pod naredbom Milana Radoičića, jednog od lidera Srpske liste, koji se nalazi u Srbiji.

On je podsjetio da Specijalno tužilaštvo vodi istragu za ubistvo Olivera Ivanovića, te da u Sjevernoj Mitrovici postoji dobro organizovana kriminalna grupa koju, kako je kazao, predvodi Milan Radoičić, za kojim postoji i međunarodna potjernica.

Sada kosovske vlasti, naveo je tužilac, čekaju da se ta naredba sprovede, te izjavio kako takođe, na osnovu spisa Tužilaštva, kriminalna grupa Milan Radoičića ima uticaj i na policijske i opštinske organe u tom dijelu Kosova.

O jutrošnjoj akciji tužilac je saopštio da uhapšena osoba inicijala R.B., te da je zatim ispitana i da je od suda zatražio određivanje pritvora za uhapšenog. Druga osoba koja je takođe bila uhapšena i kod koje je pronađeno oružje puštena je nakon ispitivanja.

Tužilac je pojasnio da je Tužilaštvo 14. oktobra donijelo odluku o proširenju istrage na dva policijska zvaničnika na sjeveru, od kojih je jedan danas uhapšen, a za drugim se traga jer nije pronađen na pretresenoj lokaciji. On je naveo kako je istraga proširena za krivično djelo "učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi" i "zloupotrebu službenog položaja".

Portparol policije Baki Keljani na konferenciji za novinare je rekao da je u policijsku akciju pretresa i kontrole na tri lokacije na sjeveru Kosova jutros bilo uključeno oko 100 policijskih službenika.

Policija je tokom ove akcije, u koordinaciji za Tužilaštvom, konfiskovala šest komada oružja od kojih dva službena, i municiju, naveo je Keljani na konferenciji za novinare, iznoseći nove podatke o jutrošnjoj akciji specijalnih jedinica Policije Kosova na sjeveru.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније