Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

15. 10. 2019. 18:53 >> 18:54
6

DODIK PORUČIO

Srpski narod u BIH ne želi da bude podanik

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da izborna volja srpskog naroda u BiH mora da bude ispoštovana, i da ne žele da budu ničiji podanici.

Komentarišući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarovića da treba iskoristiti sve metode da institucije na nivou BiH budu deblokirane, ne isključujući ni mogućnost promjene parlamentarne većine, on je naveo da "BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima učestvuje Šarović".

"Ako misle da mogu da formiraju vlast bez SNSD-a i izborne volje srpskog naroda neka to učine. Ne želimo da budemo podanici i tu su naši stavovi jasni", kazao je Dodik za banjalučki "Glas Srpske".

On je kazao da SNSD "ne ide u formiranje zajedničkih institucija na nivou BiH da tamo sjedi, već da ostvari prava srpskog naroda".

"Očito je da po stavovima koje iznosi Mirko Šarović i njemu slični, BiH nije ništa drugo do prevara. Ne želimo da budemo podanici niti da se ponašamo kao podanici. Ako Šarović želi da nastavi podaništvo prema Bošnjacima, srećno mu bilo i neka nastavi da se tako ponaša", kazao je Dodik.

Šarović je izjavio da rad parlamenta blokira SNSD, a prati ga HDZ BiH.

"Ukoliko se nastavi sa blokadom onda treba iskoristiti sve metode, pa i promjenu parlamentarne većine", kazao je Šarović, dodavši da usvajanje ANP-a ne može biti uslov za formiranje te većine.

Dodik smatra da je to što govori Šarović "prevara" i da "što je više prevara, to je sve manje BiH".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније