Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

14. 10. 2019. 17:25 >> 17:24
1

ZAEV OPTIMISTIČAN

Sve smo odradili za početak pregovora sa EU

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je danas izjavio da "ostaje optimista" u uvjerenju da će Evropska unija ove sedmice utvrditi datum početka pregovora s njegovom zemljom o prijemu u članstvo.

Zaev je novinarima rekao da Francuska nije protiv prijema Sjeverne Makedonije u EU, već da "legitimno principijelno traži promjenu metodologije za pregovaranje".

"Ostajem optimista zbog toga što imamo sve argumente na svijetu da dobijemo pozitivnu odluku Evropkog savjeta. Konačan odgovor ćemo imati 17. i 18. oktobra. Ne želim ni da razmišljam da nećemo dobiti datum. Petnaest godina smo čekali, donijeli smo krupne odluke, reforme, dogovori su 100 odsto ispunjeni. Stvarno smo primjer za cio region", procijenio je Zaev.

Ukazao je da EU ne smije da kazni "najboljeg na evropskom kontinentu" - Sjevernu Makedoniju, zato što je njen prijem važan za Uniju, za region i za "sljedeće motivisanje lidera koji treba da nalaze rješanja i da reformišu svoja društva".

"Mislim da idemo u dobrom pravcu i da će odluke EU potvrditi naša očekivanja", rekao je Zaev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније