Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

11. 10. 2019. 07:35 >> 09:16
21

RAMA OCIJENIO

"Dijalog Beograda i Prištine okončati priznanjem"

Albanski premijer Edi Rama smatra da dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan međusobnim priznavanjem, da bi potom i ostale zemlje lančano priznale kosovsku nezavisnost.

"Ako (Aljbin) Kurti postane premijer sa njim će Srbija, htjela to ili ne, morati da razgovara", rekao je Rama u Novom Sadu, gdje je učestvovao na trilateralnom sastanku - Srbija Albanija i Severna Makedonija.

U intervjuu za albanski TV Kljan, Rama je ocijenio da je nesumnjivo da Aljbin Kurti danas predstavlja izraz volje kosovskih birača.

"I ako preuzme vlast na Kosovu on će biti legitiman premijer sa kojim Srbija, htjela to ili ne, treba da komunicira, treba da nađe način strukturisanja jednog procesa dijaloga, koji se ne može zamisliti bez vlade i novog premijera Kosova", rekao je Rama, prenio je portal Kosovo onlajn.

Prema njegovim riječima, Kurti je spreman da preuzme odgovornost, te dodaje da i kosovski politički lideri imaju obavezu da, kako kaže, "guraju naprijed dijalog koji treba bez sumnje, ponovo pokrenuti, restrukturirati i jasno se fokusirati na njegovo okončanje - priznavanjem Kosova".

Potom bi se, kaže, dogodilo lančano priznavanje kosovske nezavisnosti od drugih zemalja.

Podsjetio je da je lično uvijek bio protiv razmjene teritorija kao načina kojim se skraćuje put jednom procesu koji je mnogo komplikovaniji.

"Međutim, na drugoj strani, rekao sam i ponavljam da je nezamislivo da se dolazi do zaključka ukoliko nema vizije i ukoliko nema volje da se dogovore o graničnoj liniji", naveo je albanski premijer.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније