Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 10. 2019. 17:28 >> 17:32
6

BREGU OCIJENILA

Problemi se pojave kad god EU zanemari ZB

Kad god je Evropska unija ostavljala po strani Zapadni Balkan, u regionu su se uvijek pojavljivali problemi, ocijenila je sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Maljinda Bregu na Evropskom samitu u Salcburgu.

Kako je istakla, gdje postoji politička volja, stvari u regionu idu naprijed, a pitanje je da li je regionalna saradnja moguća ako postoje bilateralni sporovi.

Bregu je kao primjer navela sporazume o mobilnosti doktora medicine, stomatologa, građevinskih inženjera i arhitekata, koji nijesu realizovani zbog izostanka dijaloga oko trgovine između Beograda i Prištine.

„Imamo region koji je istovremeno i ujedinjen i podijeljen, i kreće se različitim putevima. Važan datum koji će diktirati šta će se dalje događati je ishod odluke Evropskog savjeta o započinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom. I dalje nastojimo uvjeriti zemlje članice Evropske unije da smanjivanje evropske perspektive u regionu neće pomoći Zapadnom Balkanu. Zapadni Balkan će ostati po strani, a kad god je Evropska unija Zapadni Balkan ostavljala po strani, u regionu su se uvijek pojavljivali problemi,“ zaključila je ona.



Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније