Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Tanjug, Objavio: I. P. ]

29. 09. 2019. 22:55 >> 22:50

KAZNA ZA ADRIA ERVEJZ

Prodavali karte, a avioni bili prizemljeni

Tržišna inspekcija kaznila je avio kompaniju "Adria Ervejz" zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove.

 

Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje avionskih karata, jer je kompanija prodala avionske karte potrošačima u četvrtak 24. i 25. septembra za letove u četvrtak i petak, 26. i 27. istog mjeseca, iako je situacija bila neizvjesna, a avioni Adria već su bili prizemljeni u vrijeme prodaje karata, prenosi portal "SEEbiz".

"Uprava Adria Ervejza, s obzirom na to da je imala sve informacije o finansijskom poslovanju firme i stvarnoj dostupnosti aviona koji su pogodni za letove za koje su prodavali avionske karte, trebalo je da bude svjesna da kompanija zapravo neće moći da realizuje letove, što bi moglo zavesti potrošače koji su dobrovoljno odlučili o letu i povjerili prevozniku da kupi karte", napisala je glavna tržišna inspektorka Andrejka Grlić.

Tržišni inspektorat vrši nadzor i u pogledu nekih drugih pitanja u vezi s "Adrija Ervejzom" te će o nalazima obavijestiti javnost čim se dovrše inspekcijski postupci.

Inspekcija savjetuje putnicima da prate kretanja i odlučuju o onim avio kompanijama koje imaju zagarantovane letove prilikom kupovine karata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније