Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2019. 18:42 >> 09:40
2

ALBANIJA

Desetine povrijeđenih, oštećene zgrade i vozila

Zemljotres koji, prema preliminarnim podacima bio magnitude 5,8 potresao je zapadni dio Albanije kada je lakše povrijeđeno najmanje 68 ljudi, javili su albanska vlada i mediji. Snažni zemljotresi, registrovani danas u 16:04 i 16:15, uplašili su stanovnike Drača u Albaniji, gdje su pričinili veću materijalnu štetu na objektima.

Dva zemljotresa jačine 5,4 i 5,1 stepena Rihterove skale pogodila su danas Albaniju, a osjetili su se i u okolnim zemljama.

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je, pozivajući se na Institut za geonauku, energiju, vodu i okolinu, da je potres registrovan 13 kilometara sjeverno od Drača u 14.04 po lokalnom vremenu, prenosi AP. 

Portparolka albanskog ministarstva zdravlja rekla je da je, prema prvim izveštajima, najmanje 30 ljudi povrijeđeno, ali niko ozbiljno, prenosi Beta

Lokalni mediji, međutim izveštavaju da je 49 povrijeđenih osoba primljeno u bolnicu u Tirani.

Albanian Telegraphic Agency (ATA) javlja da je povrijeđeno 68 osoba, koje su zatražile medicinsku pomoć u bolnicama u Tirani i Draču.

Poslije prvog potresa osjetio se još jedan, slabiji, magnitude od 5.3. 

Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je danas jak zemljotres jačine 5,4 Rihtera sa epicentrom kod Drača u Albaniji, a koji se osjetio u Crnoj Gori. 

Očevici u Draču i u glavnom gradu Albanije Tirani javili su da su oštećene kuće i stanovi i da je struja privremeno prekinuta. 

Mnogi su napustili svoje domove i iz straha izašli na ulice.

Premijer Albanije Edi Rama otkazao je put na zasijedanje UN i vratio se u zemlju da procijeni štetu.

Ovo je najjači zemljotres koji je potresao Albaniju u posljednjih 30 godina, navodi Rojters, pozivajući se na ministarstvo odbrane.

Kosovski mediji prenose da se zemljotres mogao osjetiti i u Prištni na nekoliko sekundi, javlja portal  Kossev. Kako se navodi poslije prvog potresa osjetila su se još dva slabija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније