Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2019. 17:57   >>  18:10

NAKON PRITVORA

Boki 13 prvi put na ispitivanju

Prvoosumnjičeni u slučaju "Reket" Bojan Jovanovski – Boki 13 u ponedjeljak će biti ispitivan u Tužilaštvu za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije, prvi put otkako je pritvoren.

Kako je objavila Televizija Telma, Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u istražnom zatvoru "Skoplje", pred tužiteljku za organizovani kriminal Vilmu Ruskosku biće doveden u ponedjeljak u podne.

Dan kasnije, u utorak, Ruskoska namjerava da sasluša i trećeosumnjičenu u aferi "Reket" razriješenu specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, koja dan prije nego što je uhapšena ispitana kao svjedok.

Tokom dosadašnje istrage za kriminalni slučaj nazvan "Reket" saslušano je više od 10 osoba, među kojima su bili i biznismeni i gradonačelnici, kao i drugoosumnjičeni Zoran Milevski zvani Zoki Kičevac, koji se branio ćutanjem.

U aferi "Reket", za iznudu 1,5 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijano tužilaštvo do sada je osumnjičeno troje – Bojan Jovanovski, Zoran Milevski i Katica Janeva.

Predistražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju Sjeverne Makedonije vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni i u skopskom zatvoru pritovrni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritvoru od 21. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније