Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

21. 09. 2019. 15:15   >>  15:16 16

VUČIĆ IZJAVIO

Daću ostavku ako garantuju da će Kosovo biti kao Hong Kong

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da "sjutra" podnese ostavku, ako dobije garancije da neko može da sprovede u djelo predlog rješenja za Kosovo koga je izneo bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica, a koji podrazumijeva da Kosovo dobije status sličan onom koji ima Hongkong u Kini.

Obraćajući se novinarima u Beogradu poslije sastanka sa zvaničnicima Republike Srpske, Vučić je upitao da li taj predlog bivšeg premijera podrazumijeva da "iznajmimo teritoriju na 100 godina".

"A ko će to da prihvati od Albanaca? Što im to tad nijeste rekli i sproveli u djelo? U vrijeme kada je Koštunica bio predsjednik imali smo pogrom Srba na Kosovu, a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hongkong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svijetu, da ne pričamo gluposti i mijenjamo teze svakog dana jer nam se sviđa sve osim istine", rekao je Vučić.

On je ocijenio da je situacija na Kosovu i Metohiji "mnogo komplikovanija i teža" nego što neki žele da prikažu javnosti, pozivajući se na kako je naveo, "lažne primjere" poput Kipra ili Hong Konga.

"U Hong Kongu žive Kinezi, a na Kosvu 93 odsto stanovništva čine Albanci a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubijediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nijesam u stanju da napravim Hong Kong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rješavanju tih problema, a ne lupetanja svih vrsta", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније