Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ Beta ]

15. 09. 2019. 12:05 >> 12:32
3

VUČIĆ PORUČIO

Srbija za poštovanje Dejtona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom novih programskih dokumenata Stranke demokratske akcije, da se Srbija zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i dogovora sva tri naroda koji žive u BiH.

"Svako drugo rješenje bez toga, plašim se, ne bi vodilo u najboljem smjeru. Ne želim da dajem izjave na prečac, želim da detaljno pročitam ta programska dokumenta SDA. Nismo se miješali ni oko odluke o NATO pa nećemo na prečac ni oko ovoga", rekao je Vučić u Pranjanima.

On je naveo da mu se čini da je, ipak, riječ o dokumentu koji je mnogo važniji nego što neki žele da ga predstave i da će se Srbija prema tome ozbiljno odnositi, kao potpisnik Dejtonskog sporazuma.

Kongres SDA usvojio je ranije Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom "republika BiH", sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније