Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 09. 2019. 16:05 >> 16:05

MAKEDONIJA

Sobranje danas o razrješenju Janeve

Makedonsko Sobranje danas će se izjasniti o predlogu za razrješenje šefice Specijalnog tužilaštva Katice Janeve, koja je osumnjičena u aferi Reket, prenosi portal Plusinfo.

Predsjednik Sobranja Sjeverne Makedonije Talat Džaferi za danas je zakazao sjednicu sa jedinom tačkom dnevnog reda - razrješenje Janeve.

Prethodno su poslanici opozicionog VMRO-DPMNE optužili vladajući Socijaldemokratski savez i premijera Zorana Zaeva da se plaše da razriješe Janevu, kako ne bi ugrozili visoke funkcionere umiješane u aferu Reket.

VMRO-DPMNE je u četvrtak zatražio hitnu sjednicu za razrješenje Janeve.

Janeva je u pritvoru od 21. avgusta, nakon što je skopsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju proširio istragu u slučaju Reket, u kome se šefica Specijalnog tužilaštva tereri za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније