Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 09. 2013. 23:29   >>  23:29 1

DEMANTI

Vučić: Srpski šverc raketa je laž

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić negirao je bilo kakvu umješanost Srbije u šverc sofisticiranih raketa zaplijenjenih u Rijeci u Hrvatskoj, navodeći da je to laž i besmislica.

Vučić ističe da je laž ono što su o ovom objavili hrvatski mediji, negirajući da su saznanja o aferi došla iz Hrvatske.

Navodeći da je riječ o vrlo povjerljivim stvarima, Vučić je rekao novinarima u Beogradu da Hrvatska nigdje ništa nije otkrila.

"Ništa nikesu oni pronašli. Mi smo pronašli i mi smo ih obavijestili, ne samo usmeno, već i pisanim putem. Za to imamo i dokaze, za to znaju i predstavnici svih najvećih svjetskih službi", rekao je Vučić.

On je dodao da nije razumio o čemu je bilo riječ, osim ako to nije bio pokušaj destabilizacije ili narušavanja ugleda Srbije.

"Nadamo se da je to slučajna, a ne namjerna greška dela hrvatskih vlasti. Bilo bi veoma loše kada bi u tome postojala bilo kakva namera", istakao je Vučić, koji je prisustvovao promociji najmlađih oficira Vojske Srbije ispred zgrade parlamenta.

U Rijeci je prije nekoliko dana, navodno po dojavi obavještajne službe, zaplijenjeno više kontejnera punih sofisticiranog naoružanja, najviše raketa za avione, kao i za sisteme zemlja-zemlja, za koje su hrvatski mediji javili da su stigli iz Srbije.

Pojedini hrvatski i srpski mediji su objavili da iza tog šverca stoji srpski trgovac oružjem Slobodan Tešić, što je on kategorično negirao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније