Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1; Objavila: M.M ]

11. 09. 2019. 21:14   >>  22:49

MAKEDONSKI PARLAMENT

Odbijen prijedlog za razrješenje Janeve

Makedonski parlament odbio je prijedlog VMRO-DPMNE da se glasa o razriješenju specijalne tužiteljke u ostavci Katice Janeve, osumnjičene u korupcionaškoj aferi Reket.

Poslanička grupa VMRO-DPMNE predložila je da se to pitanje stavi na dnevni red, saglasno preporuci Komisije za izbor i imenovanje i Savjeta javnih tužilaca, prenio je makedonski portal Plusinfo.

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski iznio je, kao dodatni argument, to što je osumnjičena u slučaju "Reket" u pritvoru, odakle je davala prijedloge, naredbe i odlučivala, što je protivzakonito.

Mickoski kaže da je "nejasno zašto vlast štiti Janevu od razrješenja kada je cjelokupnoj javnosti očigledna njena zloupotreba pozicije specijalnog javnog tužioca".

Predsjednik Sobranja Talat Džaferi je stavio danas prijedlog o razrješenju Janeve na glasanje, ali je prethodno obrazložio da razrješenje šefice Specijalnog javnog tužilaštva treba da bude na posebnoj sjednici i uz prethodni politički dogovor.

Mandat Katice Janeve ističe 15. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније