Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 09. 2013. 18:46 >> 18:50
18

PORUKE MIRA

Patrijarh Irinej u Sarajevu

U Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu danas je priređen svečani doček za patrijarha srpskog Irineja. Patrijarh Irinej došao je u ovaj hram pošto u septembru mitropolit Nikolaj obilježava 60 godina sveštenomonaškog i 40 godina arhijerejskog služenja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Patrijarh srpski Irinej poručio je okupljenim vjernicima u Sabornom hramu rođenja presvete bogorodice u Sarajevu da ostanu vijerni bogu, svojoj crkvi i pravoslavnoj vjeri.

"I onda treba da prepustimo svoj život onome ko nas je poslao u svijet, dao život, u ime njega da djelamo na putu jevanđeljskom. Želim da slavite gospoda u ovom predivnom hramu, da snažite vjeru i nadu i da nikad ne zaboravimo riječi apostola:kada smo sa gospodom bogom, onda ko će protiv nas", naglasio je srpski patrijarh.

Patrijarh Irinej je podsjetio da je crkva bila uz vjernike i u vremenu dobrih dana i radosti, i u vremenu stradanja, tuge i nevolje, ali i da su vjernici, takođe, bili u svim vremenima uz crkvu.

Patrijarh srpski sutra će u 9.00 časova služiti svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu rođenja presvete bogorodice u Sarajevu, a sasluživaće mu više arhijereja SPC.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније