Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

09. 09. 2019. 13:15 >> 13:15
24

SJEĆANJE NA ŽRTVE

Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

Bombardovanjem, najprije Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO je ispisao najsramnije stranice istorije na evrospkom tlu kazao je srpski član Predsjedništva BiH Srni povodom 9. septembra - Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj.

"Vazdušnim operacijama na Republiku Srpsku NATO se otvoreno svrstao na jednu stranu u građanskom ratu u BiH i uticao na konačan ishod rata. Osiromašeni uranijum, koji je u tim operacijama bačen na teritoriju i Srpske i Srbije, i danas ubija našu djecu, pa se može reći da NATO operacije i 24 godine poslije imaju pogubne efekte po Republiku Srpsku i njen narod", rekao je Dodik.

Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji se i danas bore sa najtežim bolestima, kao posljedicom operacije NATO saveza.

"Vazdušni udari NATO-a devedesetih godina prošlog vijeka na Republiku Srpsku ostavili su trajan i neizbrisiv pečat u kolektivnoj svijesti našeg naroda", rekao je Dodik, prenijela je RTRS.

U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu obilježava se Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније