Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

09. 09. 2019. 09:21 >> 09:29
1

JEREMIĆ PORUČIO

"Slijede strašni pritisci na opoziciju"

Predsjednik Narodne stranke Srbije Vuk Jeremić izjavio je da će se u narednih nekoliko sedmica odigrati "bitka za dušu opozicije", jer će uslijediti "strašni pritisci" - kako srpskog režima iznutra tako i dijela međunarodne zajednice od spolja, na opozicione stranke da se odreknu bojkota i izađu na izbore.

 

"Neke naše partnere će pokušati da namame kombinacijom ’nepristojnih ponuda’ i pritisaka. Narodnu stranku nisu ni pokušali, jer znaju da smo ljudi koji nepomirljivo stoje iza svojih uverenja i odluka, a odlučili smo da bojkotujemo izbore. Nadam se da niko iz prave opozicije neće pokleknuti, ali sačekajmo da vidimo ko će ostati da drži zajednički front", rekao je Jeremić u Lazarevcu gde je razgovarao sa članovima stranke i gradjanima, prenijela je danas Narodna stranka.

Jeremić je istakao da su jučerašnji lokalni izbori u Medveđi jasno pokazali da nema uslova za normalne izbore, jer su se i tamo pojavili džipovi sa zatamnjenim prozorima bez registarskih tablica, "režimski aktivisti maltretirali su građane, a sve se to događalo u trenutku dok se vlast vanredno trudi da pokaže kako je situacija u Srbiji normalna".

Predsjednik Narodne stranke je naveo da najbrži način da se "diktatura relativizuje i da joj stane na put vodi preko toga da joj se bojkotom oduzme legitimitet", i da će tek posle toga režim biti primoran da obezbijedi izbore pod značajno boljim uslovima.

"Budemo li izašli na ovakve izbore, Vučić će vladati još najmanje četiri godine. Ne budemo li pokleknuli, slobodni izbori će se dogoditi mnogo ranije i na njima će Vučić izgubiti", rekao je Jeremić.

On je objasnio da će biti nelegitimne sve odluke institucija izabranih poslije izbora koje će opozicija bojkotovati, kao i svi međunarodni ugovori koje će vlast potpisati, uključujući eventualno i sporazum o "razgraničenju" po kojem bi Priština dobila stolicu u UN.

"To izaziva nelagodu u međunarodnoj zajednici, jer će naredna vlast moći da kaže da je takvi ugovori ne obavezuju. Režim predsjednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića je hranjen, tolerisan i pušten da mutira u čudovište jer je nekome bio potreban da završi posao sa Kosovom. Taj dug sada dolazi na naplatu", rekao je predsjednik Narodne stranke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније