Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

05. 09. 2019. 12:37 >> 12:37
11

VUČIĆ SAOPŠTIO

Srbija godišnje izgubi grad veličine Kikinde

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći na demografskom forumu u Budimpešti, saopštio je da godišnje Srbija izgubi grad veličine Kikinde.

 

Vučić je poručio da se Srbija suočava sa istim demografskim problemima kao i cijela Evropa, da je prošle godine brojčano izgubljen čitav jedan grad veličine Kikinde, te da je vlada uvela mjere, ali da rezultati još nijesu vidljivi.

Prema njegovim riječima, umrlo je više od 100.000 ljudi, a rodilo se 63.175, što znači da je demografski minus za godinu dana - 37.680 ljudi.

"To znači da je Srbija izgubila grad veličine Kikinde, u kojoj sada živi oko 38.605 stanovnika", rekao je Vučić.

On je rekao da je prosječna starost u Srbiji 43,2 godine, dok je 20,2 odsto populacije starije od 65 godina. Kako je rekao, nijedna generacija onih koji su rođeni poslije Drugog svetskog rata nije omogućila prostu reprodukciju.

"To nam govori mnogo o suštini problema", rekao je Vučić.

On je podsjetio i da je Srbija u posljednjih 75 godina imala padove i uspone, periode mira i rata, prosperiteta i ekonomske stagnacije i pada, ali da je natalitet od pedesetih godina dvadesetog vijeka ispod nivoa potrebnog za "obnovu populacije".j istoriji.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније