Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

31. 08. 2019. 15:12   >>  15:12

U HRVATSKOJ

Uhapšen krijumčar koji je ostavio migrante da potonu

Hrvatska policija je uhapsila čojveka osumnjičenog da je vozio kombi sa 11 migranata koje je ostavio da potonu u rijeci Kupi, kada je jedna žena poginula.

Osumnjičeni 45-godišnji državljanin Srbije je, poslije pet dana skrivanja, uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo dok je autobusom htio da pređe u Srbiju, potvrdio je hrvatski MUP, a prenosi Index.

Trojica njegovih pomagača su ranije otkrivena i pritvorena.

Za glavnim osumnjičenim se tragalo od nedjelje, kada je s kombijem punim migranata, bježeći od policije, sletio u Kupu u Slatini Pokupskoj.

Kako se navodi, on je uspio da iskoči i pobjegne, ostavljajući kombi da tone.

Migrante su iz rijeke spasili policajci koji su ranije pokušali da zaustave krijumčarski kombi. Izvukli su 11 osoba, ali je jedna žena, kasnije tokom pružanja lekarske pomoći, preminula.

Svi spašeni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније