Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, objavila B.B. ]

29. 08. 2019. 08:49 >> 08:48

U HRVATSKOJ

Podignuto 13 optužnica u aferi Agrokor

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je 13 optužnica u aferi Agrokor.

Kako se navodi na internet stranici tužilaštva, optuženo je 29 hrvatskih državljana čiji se identiteti ne navode, prenose hrvatski mediji.

Oni se terete da su u periodu od 4. januara 2010. godine do 28. marta 2017, kao odgovorne osobe, ispred svojih društava potpisivali mjenice izdavaoca raznih društava iz jednog koncerna, u kojima je neistinito navedeno da su izdate za vrijednost primljenu u robi, iako su znali da to ne odgovara istini.

Okrivljenima je, kako je objašnjeno, bilo poznato da mjenice nijesu izdate za primljenu robu, već da su izdate na osnovu ugovora o finansijskom kreditu, koje su upravo oni, kao odgovorne osobe, ispred svojih društava, prethodno sklopili.

Okrivljeni su ispred svojih društava potpisali ukupno 3,07 hiljada mjenica koje sadrže neistinite navode i predali ih na otkup.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније