Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B92/Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2019. 22:22   >>  22:18 4

POŠTOVATI PRAVA MANJINA

Atina otkrila uslov za ulazak Albanije u EU

Grčki premijer Kirijakos Micotakis kaže da je poštovanje prava grčke manjine u Albaniji uslov za tu zemlju za dobijanje datuma za pregovore o pristupanju sa EU.

To prenosi portal A1on.

"Glavna zabrinutost grčke vlade i moja lična je efikasna zaštita manjinskih prava grčke nacionalne manjine u Albanij,i što je uslov za početak pregovora o integraciji Albanije u EU“, navodi se u pismu grčkog premijera Micotakisa upućenom društvu grčke manjine u Albaniji „Omonija“.

U pismu se navodi da će grčka vlada i Nova demokratija uvijek biti na strani grčke manjine u Albaniji.

Takođe, šef grčke vlade dodao je da će se bilateralni odnosi između dvije zemlje dodatno razvijati i jačati, ne samo u odnosu na integraciju Albanije u EU, već i šire, što će, prema njegovim riječima, favorizovati manjine i napredak obje zemlje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније