Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 08. 2019. 17:27 >> 17:27
18

DODIK ZAHTJEVA

Hrvatska da rigorozno kazni napadače iz Knina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je položaj Srba u Hrvatskoj izuzetno težak, navodeći da se putem srpskih organizacija u Hrvatskoj treba tražiti rigorozno kažnjavanje onih koji su juče fizički napali Srbe kod Knina.

 

"To je položaj potpune diskriminacije i stalnog sijanja straha", kazao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV), komentarišući sinoćni napad na Srbe u kafiću kod Knina, koji su gledali meč plej-ofa za Ligu šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvijezde.

On je dodao da je Hrvatska članica EU i da bi u njoj trebalo da budu neprikosnovene ljudske slobode.

"Onemogućiti ljudima da slobodno gledaju prenos utakmice svakako govori o mržnji tih koji su to počinili, o mržnji koju imaju prema Srbima", ocijenio je Dodik.

On smatra da je ovo trenutak da se od Hrvatske zatraži efikasna intervencija i da se oni koji su to učinili kazne, ističući da treba pokazati solidarnost sa Srbima u Hrvatskoj, ali i Federaciji BiH.

Gosti kafića u Uzdolju kod Knina napadnuti su sinoć dok su gledali utakmicu Crvena zvezda-Jang bojs. Pet osoba je povrijeđeno, uključujući i jedno dijete.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније