Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ b92; Objavila: M.M ]

22. 08. 2019. 11:36 >> 11:40
4

NA POTEZU TAČI

Raspuštena Skupština Kosova

Poslanici Skupštine Kosova izglasali su raspuštanje tog tijela. Za to je glasalo 89 poslanika, dvoje je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan.

Srpska lista nije prisustvovala današnjoj sjednici.

Skoro mjesec dana nakon ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Kosovska skupština izglasala je prijedlog za raspuštanje šestog saziva ove skupštine, prenosi portal KoSSev.

Kosovska javnost sada očekuje da kosovski predsjednik Hašim Tači postupi po ustavnim obavezama i raspiše sedme vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

U kratkoj debati koja je prethodila glasanju o drugoj tački dnevnog reda, odnosno prijedlogu za raspuštanje kosovske skupštine, šef poslaničke grupe LDK Avdulah Hoti, poručio je da će vlada PAN otići u istoriju kao najobimnija, ali i kao vlada čiji su zvaničnici suočeni sa optužnicama.

Naveo je i da je ova vlada, ali i predsjednik pokušala da vodi neustavan dijalog sa Srbijom, te da politički konsenzus oko dijaloga nikada nije postignut.

Problema je bilo i u spoljnoj politici, podsjetio je Hoti, ukazavši na to da građani Kosova i dalje nemaju viznu liberalizaciju, a da Kosovska policija nije dio međunarodne organizacije Interpol.

Sjednici koje je zakazana početkom mjeseca je prethodilo više nedjelja političkog previranja u Prištini, a u pripremi za vanredne izbore do sada je formalizovana jedna predizborna koalicija – između AAK Ramša Haradinaja i PSD Špenda Ahmetija.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније