Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

22. 08. 2019. 10:00 >> 11:04

KOHA DITORE

Prijevremeni izbori na Kosovu 6. oktobra?

Predsjednik Kosova Hašim Tači spomenuo je 6. oktobar kao datum prijevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a to je učinio u razgovoru sa predsjednicom Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Dakom, piše Koha ditore.

Izvor dnevnika je rekao da že na osnovu razgovora Tači – Daka kosovski predsjednik zakazati izbore odmah nakon što Skupština Kosova donese odluku o raspuštanju šestog saziva parlamenta.

"Predsjednik je rekao da ako Skupština bude raspuštena on će odmah u petak ili najkasnije u ponedjeljak potpisati ukaz o datumu prijevremenih izbora. On je odlučio da to bude 6. oktobra", rekao je izvor dnevnika.

Prema istom izvoru dinamika utvrđivanja datuma izbora može da bude promjenjena jedino ukoliko kosovski parlament na današnjoj vanrednoj sjednici ne donese odluku o raspuštanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније