Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 08. 2019. 19:35 >> 19:34

HAN POZVAO

"Lideri u BiH da ispoštuju sporazum o formiranju vlasti"

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas da lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH treba da ispoštuju dogovor o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini koji su potpisali.

"Deset mjeseci posijle izbora građani BiH i Evropska unija s pravom očekuju formiranje vlade radi napretka u neophodnim reformama i na evropskom putu. Lideri u BiH su 5. avgusta odredili rok od 30 dana (za formiranje vlade). Oni treba da ispoštuju preuzetu obavezu kako bi zadržali kredibilitet", naveo je Han na Tviteru.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su 5. avgusta dogovor o principima za formiranje vlasti na nivou BiH, koji predviđa da Savjet ministara BiH bude formiran u roku od 30 dana.

Članovi Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, juče su se dogovorili da otkažu obje sjednice tog tijela, na kojima je trebalo da se glasa o Godišnjem nacionalnom prograu (ANP) za NATO i imenovanju mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Dodik je rekao da bi glasao protiv ANP-a koji znači aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP), dok su Komšić i Džaferović ranije izjavili da bi u tom slučaju glasali protiv imenovanja kandidata SNSD-a Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније