Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

19. 08. 2019. 10:29 >> 10:28
4

DODIK PORUČIO

Nepotrebno da stranci modeliraju sjednice Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je potpuno nepotrebno i nije fer da bilo ko od stranaca, pa bili to Amerikanci ili Britanci ili bilo ko drugi, modelira karakter sjednice Predsjedništva BiH.

"To onda ne govori o suverenoj državi, nego o podaničkoj priči. Iz tog razloga nijesam ni prihvatao da razgovaram na tu temu kada je riječ o Godišnjem nacionalnom planu sa bilo kim", rekao je Dodik za Glas Srpske.

Govoreći o sastanku ambasadora SAD i Velike Britanije u BiH Erikom Nelsonom i Metjuom Fildom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Dodik je naglasio da je u redu ako je sastanak organizovan da ambasadori budu informisani.

"U BiH imamo određen broj funkcionera, pogotovo onih u Sarajevu, koji imaju podanički odnos prema strancima koji ide do toga da ih smatraju dijelom političke strukture u BiH. Ja ih ne smatram takvim, ali kao partnere u nekim poslovima saradnje sa zemljama koje predstavljaju ih prihvatam", naveo je Dodik.

On je poručio da stavovi BiH mogu da budu samo oni koji su doneseni konsenzusom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније