Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

16. 08. 2019. 13:03   >>  13:03 4

BROD "ATLANTIJA" NIJE SMIO NA MORE

Ugradili agregat koji je doveo do trovanja

Brod Atlantia, na kojem su ranije ove sedmice kod Hvara stradali italijanski turisti, nije ni smio da se nađe na moru, piše "Jutarnji list", jer su vlasnici ugradili neodgovarajući agregat.

Kao razlog se navodi da su neke prepravke na plovilu izvedene bez saglasnosti Hrvatskog registra brodova (HRB), tehničke ustanove ovlašćene za pregled tog prevoznog sredstva.

Zagrebačkom Jutarnjem listu je iz HRB potvrđeno da su vlasnici na svoju ruku u plovilo ugradili sporni agregat, koji uopšte nije bio predviđen za brodove.

Atlantia je, kažu, imala potrebne dozvole, one su bile izdate za stanje plovila, ali prije "intervencije", a ugradnjom bilo kojeg bitnog dijela sve dozvole automatski se stavljaju izvan snage.

"Ako se na plovilu neovlašćeno ugradi bitna oprema, a da se o tome ne obavijesti ili Ministarstvo ili HRB, plovidbene isprave automatski gube valjanost", rekao je za Jutarnji pomoćnik direktora HRB-a Andro Viđak.

Prema tom zagrebačkom dnevniku, vlasnik i kapetan ugradili su u jedrenjak Fordov agregat koji košta 5.000 kuna i koji nije smio da bude ugrađen, jer je namijenjen samo za upotrebu na otvorenom prostoru.

Od isparenja otrovnog gasa ugljen-monoksida na brodu je umro itaijanski turista (57), dok je dvoje djece uzrasta pet i 11 godina otrovano sa teškim posljedicama opasnim po njihov život. Preostale tri osobe koje su bile na brodu su imale samo glavobolju i mučninu.

Vlasnik i kapetan broda su bili privedeni, a nakon saslušanja oni su pušteni da se brane sa slobode.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније