Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

16. 08. 2019. 12:03 >> 12:03
2

POKRENUT POSTUPAK

Ostavka gradonačelnika Skadra zbog optužbe za šverc droge

Novoizabrani gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri, podnio je ostavku na tu funkciju, zbog optužbe albanske opozicije da je u Italiji bio osuđen za šverc droge.

"Svjestan važnosti političkog imidža i odlučan da preuzmem zakonsko jrešavanje optužbe sa pozicije običnog građanina, tako da nikoga ne opterećujem, riješio sam da podnesem ostavku na funkciju gradonačelnika Skadra", napisao je Pjetri.

Konstituisanje novog saziva skupštine opštine Skadar i zakletva novoizabranog gradonačelnika odloženi su dok tužilaštvo ne donese odluku o utvrđivanju tačnosti navoda albanske opozicije da je Pjetri u Firenci bio osuđen za šverc droge, a nakon toga protjeran iz Italije, prenosi portal a1on.

Albansko tužilaštvo je pokrenulo postupak i čeka odgovor Interpola i Europola.

Nakon ostavke Pjetrija reagovao je i lider najveće opozicione stranke u Albaniji, Demokratske partije Ljljzim Baša, koji je ocijenio ostavku Pjetrija kao "jedan kriminal manje u politici".

"Jedan kriminalac manje u politici. Ništa se ne mjenja dok ne ode Edi Rama, lider političkog kriminala", napisao je Baša na tviteru.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније