Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 08. 2019. 20:20 >> 20:20
1

TROVANJE NA BRODU

Hrvatska: Dvoje djece i dalje kritično

Dvoje djece koja su u utorak sa broda kod Hvara transportovana u splitski Kliničko bolnički centar otrovano je ugljen-monoksidom i dalje su u kritičnom stanju, saopštili su ljekari.

Slobodna Dalmacija objavila je da obukcijski nalaz preminulog Italijana, Eugenija Vinicija pokazao je da je umro od trovanja ugljen-monoksidom.

Zvaničnu informaciju o obdukcijskom nalazu, kako je najavljeno, saopštiće Državno tužilaštvo.

Doktorka Branka Polić je na konferenciji za novinare rekla da je kod djece, koja su bila na brodu i prevezena u splitski Kliničko bolnički centar, u krvi otkriven povišen nivo karboksihermoglobina, što može biti posljedica udisanja ugljen-monoksida.

Djeca su prikopčana na respirator i životno su ugroženi, prenijeli su mediji.

Na konferenciji je saopšteno da je majka djece, koja je bila među troje odraslih primljenih u splitski KBC, još u teškom stanju.

Novinarima je saopšteno da će dvoje odraslih s broda koji su u boljem stanju danas vjerovatno biti pušteno na kućnu njegu, ali da se sjutra moraju vratiti u bolnicu da bi ponovili nalaze.

Ljekari na konferenciji nijesu htjeli da iznose informacije u uzroku smrti Vinicija, navodeći da će rezultate obdukcije saopštiti Državno tužilaštvo.

Bivši italijanski senator, koji se takođe nalazio na brodu, Bruno Mankuzo, rekao je da je siguran da je nesreću uzrokovao kvar klimatizacionog sistema na plovilu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније