Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B92/Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

10. 08. 2019. 19:33   >>  19:42 2

SLUČAJ "REKET"

Zaev odbacuje povezanost sa Bokijem 13

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, komentarišući posljednji razgovor o slučaju „Reket", rekao je da je pravda na potezu.

Zaev je na Fejsbuku napisao da "najoštrije, kategorično i odgovorno" odbacuje bilo kakvu povezanost, saradnju ili komunikaciju sa osumnjičenim Bojanom Jovanovskim, poznatijim kao Boki 13 u slučaju „Reket“.

U slučaju „Reket“ koje je pokrenulo tužilaštvo u Skoplju makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 optužen je za iznudu novca od skopskog biznismena Jordana Kamčeva.

Riječ je o sumi od preko milion eura u zamjenu za oslobađanje od mjere pritvora, koju bi inače morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva, koja u objavljenim prisluškivanim razgovorima na sajtu lista „La Veritas“ razgovara sa Bokijem 13 i sa Kamčevim.

“U najnovijem objavljenom razgovoru neki od osumnjičenih pominju i zloupotrebljavaju moje ime. Pri tom iznose laži i neistine u cilju da jedan od sagovornika ojača svoju poziciju moći i autoriteta u odnosu na drugog sagovornika”, objašnjava Zaev na Fejsbuku.

Kako navodi, sa Bokijem 13 je razgovarao samo o humanitarnim aktivnostima, poslije čega, kako tvrdi, ni on ni vlada nijesu imali bilo kakvu dalju saradnju, formalnu ili neformalnu.

“Pozivam istražne organe u cjelosti da istraže ovaj slučaj i da usvoje odluke. Institucije izvršne vlasti stoje na raspolaganju sa punim svojim kapacitetom kako bi pružili podršku istražnim i sudskim organima”, navodi makedonski premijer u svojoj objavi.

Sjeverna Makedonija je, prema njegovim riječima, spremna za pravdu, bez obzira koliko je to teško i traumatično.

“Pravda dolazi. Svako će odgovarati o svojim postupcima i to u fer, transparentnoj i zakonskoj proceduri”, napisao je Zaev, dodavši da u posljednje dvije godine kao premijer te zemlje radi isključivo u korist i interesu građana države.

On je pozvao građane Sjeverne Makedonije da budu uvjereni da neprijatelji te zemlje neće uspjeti da realizuju svoje planove putem kriminalaca, manipulatora i prevaranata i da blokiraju uspjeh zemlje, učlanjenje u NATO i početak pregovora sa EU.

“Pozivam na temeljnu i nezavisnu istragu koja mora da završi što prije i mora da pokaže sve detalje. Rezultat istrage mora da vodi do odgovornosti isključivo u skladu sa dokazima i u skladu sa pravom. Odgovornost mora da postoji i za one koji su osmislili ovaj kriminal i za one koji čine sve da spasu sebe i prikažu se kao žrtve”, zaključio je Zaev u svojoj objavi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније