Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

06. 08. 2019. 22:41   >>  22:37 8

GRANIČNA POLICIJA

Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

Direkcija granične jedinice kosovske policije donijela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova.

Prema odluci granične policije, kako navodi RTS, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje posjeduju ličnu kartu i izvod za djecu sa fotografijom.

Granična policija je odluku donijela bez saglasnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova, i bez uobičajene procedure obavještavanja javnosti.

Mjera granične policije koja je na snazi od ponedjeljka, pogodiće građane centralne Srbije koji preko Kosova putuju u Albaniju i Crnu Goru, a od dokumenata posjeduju samo pasoš.

U kosovskoj policiji navode da je ta mjera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine, koji, međutim, ne zabranjuje upotrebu pasoša kao jedinog dokumenta.

RTS prenosi da je na administrativnim punktovima između Kosova i centralne Srbije vraćeno više porodica sa djecom i osoba koje su posjedovale samo pasoš Srbije.

Zamjenik komandira kosovske policije za region Sjever, Besim Hoti, rekao je Tanjugu da nije upoznat sa odlukom da se sa srpskim pasošima ne može ući na Kosovo.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније