Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

06. 08. 2019. 21:00   >>  21:04

TADIĆ

"Nijesam učestvovao u prisluškivanju Roćena"

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da on nije naredio da se prisluškuje sadašnji savjetnik predsjednika Crne Gore, Milan Roćen, dok je bio ambasador državne zajednice u Moskvi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je izjavio da je prisluškivanje razgovora Milana Roćena rađeno po nalogu bivše vlasti i da je to radio Ranko Tadić, rođak nekadašnjeg predsjednika Srbije.

"Pretpostavljam da su neke obavještajne službe to mogle da rade, da snimaju razgovore. Ako se ne varam, ti razgovori su vođeni u Rusiji, pa pretpostavljam da su odatle i potekli snimci. U svakom slučaju, za mene je baš vučićevski stil ta optužba da ja imam veze s tim", rekao je Tadić za Slobodnu Evropu.

Kako je dodao, niko iz Srbije nije imao nikakve tehničke mogućnosti da snima razgovore koji su vođeni iz Rusije, a za te razgovore prvi put je saznao onda kada su se pojavili u medijima.

„Dakle, niko iz moje blizine nije imao potencijal da prisluškuje razgovore. Prvo zato što nije imao moj nalog, a i da je imao nalog s moje strane nije imao kapacitete za tako nešto. U vremenu o kojem govorimo, ja sam predsjednik Republike kome ni tadašnja Vlada ne dostavlja informacije na zahtev, sa obrazloženjem da to ‘nije moja ustavna nadležnost’. Tako da je sve to jedna politička besmislica koja služi Vučiću da podigne novu tenziju“, rekao je on.

Na pitanje da li mu je poznato ime Ranka Tadića, Boris Tadić je rekao da je se radi o njegovom bliskom rođaku i da on ništa slično nije radio u njegovom mandatu.

„Mislim da će zbog toga Vučić dobiti tužbu njegove porodice zato što na bestijalan način blati čoveka koji više nije među živima, a to je baš u skladu sa vrijednosnim sistemom Vučića. Lako je oblatiti mrtvog čoveka i onda ne mora ništa da se dokazuje u pravnom procesu i pred institucijama“, rekao je on.

Tužilaštvo je pokrenulo izviđaj o tom slučaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније