Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 09. 2013. 13:07 >> 13:07

TRGOVINSKI RAT

Nastavljena blokada graničnih prelaza

Zbog trgovinskih tenzija između Makedonije i Kosova treći dan su zatvoreni granični prelazi između ove dvije zemlje, javlja Anadolija.

Na graničnom prelazu Blaće, ljudi moraju izaći iz svojih vozila kako bi prošli graničnu kontrolu i ušli u susjednu zemlju.

Istovremeno, autoprevoznici koji nekoliko dana čekaju na graničnim prelazima počeli su da traže alternativne načine za prelazak granice.

Stručnjaci tvrde da nesporazum između dvije zemlje ne utiče negativno samo na trgovinsku saradnju Kosova i Makedonije, nego i na trgovinu cijele regije Balkana.

Trgovinski rat između dvije susjedne zemlje je počeo nakon što je makedonska vlada donijela odluku kojom je ograničen uvoz pšenice i brašna s Kosova, na koju je kosovska vlada od nedjelje u ponoć odgovorila zabranom uvoza svih proizvoda iz Makedonije, a uvedena je i taksa za motorna vozila i Kosovare koji žele preći granicu s Makedonijom.  

Makedonija godišnje na Kosovo izveze robu u vrijednosti od oko 300 miliona eura, dok kosovski proizvođači u Makedoniju izvoze robu u vrijednosti od 20 do 30 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније