Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

02. 08. 2019. 08:03 >> 08:03
1

PALMER OCIJENIO

Prištini potrebna nova vlada koja će ukinuti takse

Sada je najvažnije da Priština što prije dobije novu vladu i da ta vlada učini sve što je potrebno da se nastavi dijalog (s Beogradom), uključujući i ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, izjavio je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer.

 

"Nadamo se da to može da se riješi ubrzo", rekao je Palmer u intervjuu za Glas Amerike.

Govoreći o nastavku pregovora Beograda i Prištine, on je kazao da niko neće biti primoran da radi nešto što ne može da uradi, ali da bi SAD voljele de se pregovori "odvijaju u dobroj vjeri i da idu ka dogovoru koji vodi međusobnom priznavanju Srbije i Kosova i otvara put ka Evropi".

Ističući da "SAD neće diktirati domet pregovora", američki diplomata je izrazio nadu da će "Beograd i Priština moći da ponovo pronađu put do pregovaračkog stola i da onda pronađu obostrano prihvatljivo rješenje čiji će rezultat biti puna normalizacija odnosa".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније