Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

01. 08. 2019. 08:32   >>  08:32 22

DODIK TVRDI

BiH je nesposobna i nepotrebna zemlja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina pokazala da je nesposobna i nepotrebna zemlja i da ne može da ostvari nijedan dobar rezultat.

On je u intervjuu za Radio-televiziju RS (RTRS) sinoć ocijenio da je "Sarajevo odlučilo da igra igru uslovljavanja, ali da Republika Srpska neće pristati na njihove uslove".

Dodik je pojasnio da je očekivao da novi Savjet ministara BiH formira još u decembru prošle godine, dodavši da je "očigledno da Stranka demokratske akcije (SDA) ponovo želi da bira predstavnike iz Republike Srpske".

On je upozorio da ovaj put neće proći namjera političkog Sarajeva da sa opozicijom iz Republike Srpske formira vlast na nivou BiH, jer je, kako je najavio, spreman plan kojim će to biti spriječeno.

"Ili ćete se dogovarati sa relevantnim predstavnicima srpskog naroda koji su u ovom trenutku konstituisani u skupštinskoj većini, Vladi, ili ćete imati to što tražite. Mi ćemo onda donijeti odluke, a sve već imamo pripremljeno. Mi ćemo to donijeti u toku noći i prekinućemo sistem indirektnog oporezivanja", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, policija iz Federacije BiH i njenih kantona ne može ući u RS, jer bi to bilo direktno kršenje Ustava.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније