Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

29. 07. 2019. 20:31 >> 20:42

STABILIZACIJA EKONOMIJE

Zaev najavio investicije od pet milijardi eura

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, najavio je novi investicioni ciklus u toj zemlji od pet milijardi evra.

"Kreirali smo realnu, snažnu ekonomiju. Revizija Svjetske trgovinske organizacije predstavlja još jedan dokaz o tome da ekonomske politike vlade daju rezultate. Ova, 2019. godina će zaista biti godina ekonomije", naglasio je Zaev.

Kako je istakao, povećan je BDP za preko 40 odsto, rastu plate, smanjena je stopa nezaposlenosti, vraćeno je povjerenje kod investitora i povećana su ulaganja. Zaev je takođe napomenuo da je zemlja napravila skok za 25 mjesta, prema podacima Globalnog investicionog indeksa, dok, prema njegovim rečima, drastičan rast zabiljeležan je i u izvozu.

"Posvećenim radom uspjeli smo da stabilizujemo ekonomske tokove i stanje. Kompanije rastu i razvijaju se, raste njihova konkurentnost, povećavaju se investicije, a napredak biljeleži i građevinarski sektor", objašnjava makedonski premijer.

Ministar ekonomije Sjeverne Makedonije Krešnik Bekteši, rekao je da očekuje da do kraja godine njegova zemlja da bude dio Sporazuma o javnim nabavkama sa Svjetskom trgovinskom organizacijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније