Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

26. 07. 2019. 16:00 >> 16:00

PORUKA IZ BEOGRADA

Han se nada izborima na Kosovu i nastavku dijaloga

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han, izjavio je u Beogradu da ne želi da komentariše unutrašnja dešavanja na Kosovu, ali je izrazio nadu da će na Kosovu uskoro biti održani izbori koji će omogućiti da se obnovi dijalog Beograda i Prištine.

"Nije dobro da komentarišem domaća dešavanja. Situacija je jasna. Nadam se, na osnovu najava, da će uskoro doći do izbora koji će promijeniti političku situaciju na Kosovu, što će nam omogućiti da obnovimo dijalog. Za tango je potrebno dvoje. Za to je potrebna politički razjašnjena situacija i nadamo se da će se to desiti što prije", rekao je Han na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednicom vlade Srbije Anom Brnabić.

On je prethodno ocijenio da su nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postizanje trajnog rješenja ključni za napredak čitavog regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније