Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2019. 09:29   >>  09:29 4

BRITANCI SE ŽALE

"Hrvatska je četvrta najskuplja na svijetu"

Britanski list Daily Mail objavio je istraživanje o cijenama popularnih svjetskih destinacija za ljetovanje koja posjećuju Britanci, a na listi se našla i Hrvatska.

Istraživanje je provela M&S Bank, a obuhvatila je bugarski Sunny Beach, Algarve u Portugalu, Antaliju u Turskoj, grčki Zakintos, Dordogne u Francuskoj, Lanzarote u Španiji, Dubai (UAE), američki Orlando i kanadski Toronto.

No za razliku od prošlogodišnjeg istraživanja objavljenog u Daily Mailu, Hrvatska se ove godine nalazi među najskupljim destinacijama.

Prošle godine u istom je istraživanju Pula bila najjeftinija od pet evropskih gradova koji su se nalazili na ljestvici, no ove godine stvari su se značajno promijenile.

Sve su evropske destinacije pojeftinile, osim Hrvatske. Portugalski Algarve je tako pojeftinio više od 20 odsto, bugarski Sunny Beach više od 17 odsto, grčki Zakintos više od 13 odsto, francuski Dordogne više od 11 odsto, španski Lanzarote više od 7 odsto.

Pula je jedina evropska destinacija na listi koja je poskupila. Poskupljenje koje je izračunala M&S Bank iznosi 0,7 posto. To Pulu čini trećom najskupljom destinacijom prema listi koju će vjerojatno pročitati stotine hiljada Britanaca.

"Hrvatskoj je nedavno porasla popularnost, što bi moglo objasniti zašto su cijene 0,7 posto više nego prošle godine, što je čini četvrtom najskupljom destinacijom", piše Daily Mail.

Najjeftinija destinacija prema istraživanju M&S Bank je Sunny Beach u Bugarskoj. Slijede Algarve u Portugalu, Antalija u Turskoj, Zakinthos u Grčkoj, Dordogne u Francuskoj i Lanzarote u Španiji.

Od Pule su skuplji samo Dubai, američki Orlando i kanadski Toronto.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније